Bælgplanter

SeedSpeed® hjælper dine bælgplanter med optaget af fosfor og kalium.

Hestebønner

Hestebønner sås om foråret så snart jorden er tjenlig. Hurtig fremspiring er således vigtig, og det kan SeedSpeed® hjælpe med. Bælgplanter er selvforsynende med kvælstof, men det anbefales at de tilføres fosfat og kalium ved normale fosfor og kalium tal. Det kan SeedSpeed® også hjælpe med.

SeedSpeed® indeholder en bakterie, der frigiver fosfor og kalium fra jorden omkring planten,
så den bedre optager den næring, der allerede er i din mark. 

Forsøgsdata

Slet ikke
Læs om forsøgsdata her

I samarbejde med VKST har vi i 2023 testet SeedSpeed® på hestebønner, hvor der blev observeret 21,6% højere fremspiring i hestebønner. Ved høst gav forsøget 4,81 hkg højere udbytte i de SeedSpeed® behandlede plots, svarende til 23,8% højere udbytte.

Hos en kunde har vi i 2024 målt rod størrelser i hestebønner efter fremspiring. SeedSpeed øgede rod længden med 19,5% og dannelse af side rødder med 17,9% sammenlignet med ubehandlede hestebønner fra samme mark.

Ønsker du kan afprøve eller købe vores produkt, så kontakt os endelig

(+45) 22 63 15 89
mts@nordicmicrobes.dk

  • 2,02 t/ha hestebønneudbytte – ubehandlet (VKST)
  • 2,50 t/ha hestebønneudbytte – med SeedSpeed® (VKST)

Ærter

Ærter sås om foråret så snart jorden er tjenlig. Hurtig fremspiring er således vigtig, og det kan SeedSpeed® hjælpe med. Bælgplanter er selvforsynende med kvælstof, men det anbefales at de tilføres fosfat og kalium ved normale fosfor og kalium tal. Det kan SeedSpeed® også hjælpe med.

SeedSpeed® indeholder en bakterie, der frigiver fosfor og kalium fra jorden omkring planten, så den bedre optager den næring, der allerede er i din mark. 

Forsøgsdata

Slet ikke
Læs om forsøgsdata her

I samarbejde med VKST har vi i 2023 testet SeedSpeed® på ærter, hvor der blev observeret 18,3% højere fremspiring efter 2 uger og 18,4% større total fremspiring i mark ærter. Hos en kunde har vi i 2024 målt rod størrelser i ærter efter fremspiring. SeedSpeed øgede dannelse af side rødder med 18% sammenlignet med ubehandlede ærter fra samme mark.

Ønsker du kan afprøve eller købe vores produkt, så kontakt os endelig

(+45) 22 63 15 89
mts@nordicmicrobes.dk

  • 54 fremspirede ærteplanter/m2 – ubehandlet (VKST)
  • 64 fremspirede ærteplanter/m2 – med SeedSpeed® (VKST)